הדרך לבריאות טובה מתחילה בצלחת שלכם. הכלל הבסיסי ביותר הוא שמומלץ לאכול מגוון. ככל שהתזונה מגוונת יותר, כך אתם מספקים לגוף את המכלול של מרכיבים מזינים ואת אבות המזון. ובכל זאת, ישנם מאכלים שהסגולות הבריאותיות שלהם הופכת אתם לכאלה שאסור להתעלם מהם. קבלו את עשרת הכוכבים שכדאי להוסיף לתפריט.
1. לא להאמין, אבל שוקולד בריא
נתחיל עם הבשורות הכי טובות, שוקולד זה בריא! אם אוכלים שוקולד במידה, אפשר ליהנות מרכיבים בריאים מאוד חיוביים. העדיפו את השוקולד המריר, בעל אחוזי קקאו גבוהים. לנמנעים מסוכר, ישנם סוגים ללא תוספת סוכר. מה זה נותן: נוגדי חמצון, הורדת לחץ דם, טוב לבריאות הלב וכמובן, טעם נהדר.
2. ביצים, בגלל החלבונים
כדאי לדעת כי ביצים הם המקור הטבעי הטוב ביותר לחלבונים. אם אתם לא נמנעים ממזון מן החי, ביצים במידה יספקו לגוף מגוון של חומצות אמינו וחלבונים מלאים. חלבונים חיוניים לגדילה והתפתחות, לתחזוקת השרירים ולבניית רקמות הגוף ואף למערכת חיסון תקינה.
3. שיבולת שועל – המון אנרגיה וסיבים
שיבולת שועל (אולי אתם מכירים אותה בשם "קוואקר") נמכרת ארוזה או במשקל. מדובר במקור חשוב של אנרגיה, המון סיבים תזונתיים וגם מקור עשיר של ויטמינים, מינרלים ועוד המון דברים טובים. שיבולת שועל מחולל פלאים בתהליך העיכול, שומרת על תחושת שובע לאורך זמן, תורמת לירידת רמת סוכר בדם וטובה מאוד לבריאות הלב.
4. אגוזי מלך – המלך של האגוזים
כל האגוזים נחשבים לבריאים, אולם אגוזי המלך הם ככל הנראה הבריאים ביותר שתוכלו למצוא. הם ידועים כמונעי מחלות, עשירי מאוד בנוגדי חמצון שמנטרלים רעלים ורדיקלים חופשיים. כמו כן, הם עשירים באומגה שלוש ובכך תורמים לירידה בכולסטרול המזיק (ומספקים את הכולסטרול הטוב הנחוץ לבריאות תקינה).
5. שקדים – חומצות שומן לא רוויות
שקדים מספקים לגוף נוגדי חמצון טובים מאוד וגם חומצות שומן, בלתי רוויות. מחקרים מגלים כי השקדים מספקים המון סידן וכן רכיבים מזינים רבים אחרים. החל ממגנזיום ועד אשלגן. הם טעימים, שומרים על לחץ דם תקין ומאזנים את רמות הכולסטרול.
6. פירות יער – תוספת נוגדי חמצון חזקים
פירות יער כמו אוכמניות, פטל, דומדמניות וכדומה, נחשבים למזונות על. מחקרים גילו כי הם מכילים סוגים שונים של נוגדי חמצון. הם מחזקים את הגוף ברמה התאית, מקטינים את הסיכון למחלות לבביות ומחזקים את פעילות המערכת החיסונית.
7. ירקות ירוקים – המון ויטמינים ויותר
מאוד חשוב לאכול ירקות, אבל כדאי להזכיר את החשיבות של הירקות הירוקים. הירקות הללו מכילים המון מינרלים חיוניים וגן גם שלל ויטמינים וחומצה פולית. הם תורמים לבריאות כללית, חיזוק מערכת החיסון והגנה על הגוף ממחלות שונות.
8. שום – המון סגולות בריאות
אומנם לא כולם אוהבים את הריח, אבל שום מביא עימו המון סגולות בריאות. שומר על הכליות, משפר את מערכת העיכול, עוזר נגד אלרגיות וליחה, נלחם במחלות חורף וצינון ואפילו מוריד את רמת הסוכר בדם.
9. הכירו את הדגים המומלצים והבריאים
בשנים האחרונות רבים נמנעים מלאכול דגים, בגלל ששמעו שהם מכילים כספית. אבל מסתבר שדגים מאוד בריא וחשוב לאכול, ויש כלל פשוט. בדגים קטנים, בדרך כלל תכולת החומרים הלא מזינים תהיה זניחה. משרד הבריאות וכל הרופאים ממליצים על צריכה קבועה של דגים. הם נחשבים למועילים למניעת דלקות בגוף, תורמים לגדילה בילדים, חשובים למערכת העצבים. דגי סלמון, מקרלים, הרינג, הם דוגמאות לדגים שכדאי לצרוך בקביעות.
10. קטניות או לא להיות
נסיים עם קטניות, חומוס, שעועית וכיוצא באלה. מקור מעולה לפחמימות ולחלבון. חיוני לצמחונים אבל טוב לכולם!